Acest lucru s-a datorat ezitării lui Liberec, care, în mod surprinzător, nu a ajuns la Litvínov acasă și a pierdut 2: 3.

A fost nevoie de Sparta, care se bucură de o victorie 4: 1 în Karlovy Vary. Sunt și mai mulțumiți de același rezultat din Zlín, care a respins atacul lui Chomutov. Datorită acestui lucru, moravienii păstrează o distanță bună de pozițiile de retrogradare și, dimpotrivă, se hrănesc cu șansele de a avansa în playoff-urile din prealabil. Și situația disperată se transformă încet în deznădejde în Pardubice, care acasă nu era suficient pentru a conduce Třinec 2: 5. Are un avantaj de trei puncte.

Echipa gazdă l-a învins pe Brno după opt înfrângeri la rând și a câștigat de șapte ori în ultimele opt tururi.Stránský, care a marcat după o acțiune frumoasă a lui Zdráhala, i-a dus la un alt rezultat bun în prima perioadă. Baranka a reușit să înscrie golul de egalare în minutul 28, dar șutul a lovit mâna. Vítkovice și-a mărit avantajul în a treia perioadă.

Pilsen a câștigat a cincea din ultimele șase jocuri, Hradec a eșuat după cinci victorii la rând. Cheia a fost lovitura germană de la domiciliu, care a căzut cu paisprezece secunde înainte de prima sirenă: judecătorii au semnalat expulzarea, dar atacantul experimentat a dat drumul la puc și l-a pus între betonul portarului Maxwell.Albastrul calm și albul au adăugat în partea a doua, veteranul Kratěna, care a încheiat o acțiune rapidă în jocul de putere.

Sparta a câștigat al patrulea din ultimele șase meciuri, Energy a suferit a șaptea înfrângere la rând. Întregul meci nu a putut răspunde la o lovitură rapidă a lui Košťálek, care la 1:49 a tras exact din cercul drept sub transversală. Rezultatul pare lipsit de ambiguitate, însă oaspeții au adăugat un al doilea gol abia în minutul 46, când Smejkal a obținut mult spațiu în bastonul lung. Grigerul a scăzut cu cinci minute înainte de final, dar nu a existat nicio schimbare.

Oaspeții au condus cu 4-0 în minutul 32 și au câștigat pentru a doua oară la rând după cinci înfrângeri. Ceea ce a fost important a fost un început minunat cu două goluri. Sedláček a dat primul din primul atac.Apărarea acasă a înghețat, iar Zlín forvard a măcinat crucea și l-a împușcat pe portarul Peters. A lansat apoi un gol ieftin: nu a ținut distribuția lui Okál din rândul său și Honejsek s-a apropiat cu ușurință. În același timp, echipa gazdă l-a dus pe Knotek la rachetele Orsavovy. Dar Jergl s-a instalat curând după o acțiune off-line, în care patria a plătit pentru a nu mai juca. Și apoi apucătorul s-a izbit la ora 19:39. În cele din urmă, a decis să facă un meci echilibrat în mijlocul părții a treia cu o lovitură sub transversală. Echipa gazdă nu a reușit pentru a șaptea oară la rând și nici egalizarea de fulgere a lui Rolink după ce Roth a preluat conducerea.Momentul crucial s-a născut la începutul celei de-a doua perioade: Polanský era singur în pragul de la Pardubice și nu avea nicio problemă să ridice pucul sub capac. 43:04 Michal Kovařčík i-a liniștit pe sileziași cu o aruncare fericită din spate, care a căzut la Kactyl printre betoane. Nu a fost valabil faptul că au transformat rezultatul după lovitura de deschidere a lui Jicha în prima perioadă la 2: 1. Litvínov a mers cu răbdare pentru puncte. Echilibrarea lui Petružálek în jocul de putere, care a ajuns o lovitură în săritura în cută și a decis în minutul 44 Kašpar șutat de la primul umăr al portarului Will după trecerea de pe perna din spate.