Alertă centrală în Real Madrid. Echipa lui Zidane se confruntă – cel puțin – cu următoarele două angajamente (Deportivo, în Liga, și Leganés, în Copa), cu doar două centre sănătoase. Cu excepția unui nou regas, Raphael Varane și Nacho Fernández se vor forma în axa apărării împotriva sportivilor și a culegătorilor. Ramos și Vallejo sunt răniți.

Aceasta este, fără doar și poate, o situație de risc pentru Zidane, care a văzut cum 50% din plantele sale se află în infirmerie. Orice greșeală a lui Nacho sau Varane îl poate forța pe antrenorul Real Madrid să adopte soluții de urgență, cum ar fi includerea lui Casemiro în axa apărării.

Situația de pericol va continua, în cel mai bun caz, până la meciul din 26 ianuarie de la Mestalla.Pentru această dată este programată întoarcerea la cei unsprezece din Sergio Ramos, rănită începând cu 5 ianuarie. În principiu, a fost diagnosticat cu două până la trei săptămâni de concediu, dar cel mai probabil va aborda a doua prognoză. Ieri s-a antrenat singur pe iarba de la Valdebebas.

Și fără Carvajal

Dar dacă situația este complicată pentru următoarele două meciuri, nu trebuie pierdeți din vedere complicațiile care așteaptă prima etapă din etapa de 16 a Ligii Campionilor împotriva PSG (14 februarie). Pentru acea zi, Ramos va fi deja complet integrat în dinamica grupului, dar Zidane nu va putea salva Dani Carvajal, decât dacă există prea multe speranțe în clubul alb.Logica ne invită să ne gândim la o apărare formată de Nacho ca un spate drept, Varane și Ramos al centrelor și Marcelo în partea stângă.

Atâta timp cât nu există noi greșeli. Ultima a fost suferită de Jesús Vallejo, accidentat la începutul primei etape a sferturilor de finală ale Cupei împotriva lui Leganés. Centrul aragonez va fi supus testelor astăzi – ieri zona era încă inflamată – și se teme că există o ruptură în partea din spate a coapsei drepte, ceea ce ar presupune o perioadă de retragere de aproximativ o lună. Prin urmare, nu ar ajunge la primul picior împotriva PSG, pentru care Zidane își încrucișează degetele. Încă o nenorocire…și apărarea circumstanțelor.