Chair daca sportul bate pasul pe loc în această perioadă, iar tenisul nu face exceptie, sunt dezbătute multe subiecte, dintre care capup de afis este o posibilă fuziune între ATP și WTA.

Discuțiile despre infiintarea singure organizații care să cuprinda atât ATP, cât și WTA au pornit de la cel mai bun jucator de tenis din toate timpurile in opinia multor specialisti, Roger Federer.

In opinia acestuia, acum este momentul potrivit ca cele doua organizatii, slabite din cauza problemelor de la nivel mondial generate de pandemia de noul coronavirus sa se uneasca intr-una „mai puternica”, cu toate ca acest lucru trebuia sa se intample „cu mult timp înainte”. Astfel, nu vor mai fi probleme in ceea ce priveste „sistemul prin care se fac clasamentele, categorii diferite de turnee, logo-uri si site-uri diferite”. La aceasta idee adera si campionul spaniol Rafael Nadal, care crede ca „o singură organizație” este solutia ideala. Conform unor surse, Andrea Gaudenzi, directorul ATP, caută deja soluții pentru apariția unui circuit comun. Binenteles ca esti si voci care si-au manifestat opozitia, una dintre acestea fiind a excentricului jucator australian, Nick Kyrgios. „ N-ar trebui să ne unim”, a comentat acesta, fiind de parere ca aceasta solutie n-ar ajuce beneficii tenismenilor din circuit.

Player Relief Fund

ITF, alaturi de ATP si WTA, precum si organizatorii celor 4 turnee de Mare Slam s-au gandit la un program cu ajutorul caruia să-i ajute financiar pe jucătorii care ar risca să-și încheie cariera în perioada urmatoare, din cauza lipsei banilor. Si asta deoarece competitiile fiind suspendate, tenismenii mai slab clasați au rămas efectiv fără venituri. Programul Player Relief isi propune ca jucătorii din Top 100, cu castiguri semnificative inintreaga lor cariera sa îi vor sprijinine financiar pe cei la nevoie, mai slab clasați. Președintele consiliului jucătorilor, Novak Djokovic s-a implicat personal in aceasta problema, făcand aceasta initiativa publică după înțelegerea la care a ajuns cu celelalte foruri. Suma vizata pentru a se coleta este de 4 și 4,5 milioane de dolari, astfel: sportivii vor strânge peste un milion de dolari (primii 100 ATP si clasamentul de simplu si primii 20 din clasamentul de dublu vor face donatii catre Fondul „Player Relief” dupa cum urmeaza: jucatorii clasati intre locurile 50 – 100 ATP vor contribui cu 5000 dolari, intre 20 – 50 ATP vor contribui cu 10.000 dolari, intre 10 – 20 ATP vor contribui cu 15.000 dolari, intre 5 – 10 ATP vor contribui cu 20.000 dolari, intre 1 – 5 ATP vor contribui cu 30.000 dolari),iar celelalte organizatii vor completa aceste fonduri ajungandu-se la sum totală dorita. Conform lui Nole, obiectivul este ca acest colectiv sa ofere o suma de aproximativ 10.000 de dolari fiecărui tenismen clasat între locurile 250 și 700 ATP.