Săptămâna aceasta a făcut prima sa apariție în Champions League din Gliwice săptămâna aceasta, unde echipa sa a învins-o pe Kędzierzyn-Koźle 3: 0 (19, 17, 19) în 72 de minute, iar vicecampioana poloneză în aliniatul blocantului Campionului Mondial Mateusz Bieniek , fumătorul Aleksandr Śliwka, libertarianul Pawł Zatorski și recorderul național francez Benjamin Toniutti.

„Am jucat destul de bine în acel meci. Am mers la serviciu și, atunci când merge, totul este mult mai bun “, a zâmbit Kovář, în vârstă de 29 de ani, care are un pașaport italian și încă ceh.

S-a născut la Zlín, dar…

< “Am locuit acolo doi ani, deci nu-mi amintesc deloc”, a spus el. „Dar tata a jucat volei.” Fierarii s-au îndreptat spre Germania după noiembrie 1989 și mai târziu în Italia. „Am avut o perioadă dificilă, dar nu am reușit să fac acest lucru și am încercat să mă reabilitez complet.Am încercat să mă reunesc și a funcționat. M-am întors “, a spus fostul fierar italian după meciul din Gliwice.

El spune că lucrează într-un centru de reabilitare din Bologna de două luni și jumătate de dimineață până seara. „Mă antrenez de trei săptămâni acum. Încă nu sunt în cea mai bună formă, dar va veni încet. Sper să fie bine. ”

Ce l-a determinat să se întoarcă pe teren? „Nu mă doare spatele și nici genunchiul meu nu este atât de mare. Este bine ”, a zâmbit el.

Împotriva lui Kędzierzyn-Koźle a sărit în joc cu sarcina de a ajuta echipa din pasă. În cel de-al treilea set a ajuns pe net.

S-a întors la Civitan, fostul Macerata, care avea drepturile sale de joc și activează din 2011.El a fost încântat că s-au interesat de club și le-ar putea extinde cariera de succes. În timpul acestuia, a câștigat trei campionate cu Civitan, de două ori a treia în Liga Campionilor și a câștigat Campionatul European 2013 și medalia de bronz în Liga Mondială 2014 cu echipa națională italiană.

“Sunt fericit că Lube m-a dorit Conducătorii clubului și antrenorul încă mai au încredere în mine “, a spus Kovář.

Mai mult, atunci când actuala Civitanova este considerată cea mai bine compusă echipă din lume.Antrenorul Ferdinando De Giorgi are toți reprezentanții din lista scurtă, fie că este vorba de italieni, brazilieni, sârbi sau cubanezi – înregistrătorii Bruno Rezende, speranța Osman Juantoren și Yoandy Leal, Cvetan Sokolov universal, blocantul Dragan Stankovic, Robertlandy Simon și Enrik Cesteris Libero…

Ceea ce un jucător este un as.

“Numele nu sunt totul”, a spus Jiri Kovar. „Toți trebuie să demonstreze că sunt cei mai buni. Încă nu am obținut nimic. Dar haideți să încercăm. ”Totuși, cum este să vă întoarceți la o echipă plină de cei mai buni jucători de volei din lume? „Întotdeauna am jucat cu băieți buni, deci nu este nicio problemă. Și toată lumea este total normală. ” „Apreciez foarte mult Jiri. Dă echilibru echipei.Are o tehnică excelentă, bună în atac. Cred că va fi foarte important pentru noi “, a răspuns antrenorul De Giorgi, care a câștigat Cupa Mondială de trei ori ca antrenor în Polonia și a condus două titluri Kędzierzyn-Koźle.

Pe lângă ZAKSy Kędzierzynu-Ko porle a învins regiunea Karlovy Vary fără a pierde setul. Răzbunarea va începe acasă cu Karlovy Vary la 31 ianuarie.

“Este interesant că jucăm mai bine în Liga Campionilor decât în ​​Campionatul nostru italian”, a spus Jiří Kovář. În ea se află Civitanova al treilea. Mult îi spune meciul de duminică în sala primului Trentino.Pierd șase puncte după 17 ture.

De ce jucătorii Cucine Lube au pierdut de trei ori în campionatul de acasă? „Probabil o problemă mentală”, crede Kovář. „Trebuie să lucrăm la asta. Relaxați-vă și jucați, așa cum știm nu numai în Liga Campionilor, ci și în competiția italiană. ” „A fost aici de o lună și jumătate, așa că vom vedea ce aduce bine. Schimbarea nu este încă vizibilă, dar va intra în vigoare într-o lună sau două. ”